Announcement

28 Jan 2020

Dropšiping Akademija

U subotu 25. januara, 2020 IUS Life - centar za cjeloživotno učenje i marketinška agencija Webmajstor.ba

organizovali su dropšiping akademiju. Predavač je bio gost is Srbije, Miloš Vasić expert za ovaj poslovni model koji postaje sve aktuelniji i na našim prostorima.

Iako sve djeluje pomalo komplicirano naš gost je pojasnio da ovaj posao mogu početi i osobe koje nemaju nikakvo predhodno iskusto ali naravno, edukacija je neophodna.

Tokom jednodnevnog predavanja Miloš je govorio o okosnici dropšipinga; otvaranje vlastite web trgovine a zatim na svom računaru pokazao prisutnima kako se pravi i podešava online shop, postavljanje reklame na društvenim mrežama, te zapravo kako doći do prvih kupaca. Vasić je podijelio svoja iskustva i savjete vezano za investiranje u promociju, odabir proizvoda, ravoju vlastitog brenda, itd.

Predavanje privuklo mlade ljude koji se već bave dropšipingom ali i one koji planiraju da krenu sa vlastitom online trgovinom. Obzirom da je još uvijek mnogo nepoznanica kako početi i razvijati internet prodaju, IUS Life će u saradnji sa svojim partnerima, nastaviti sa organizacijom edukativnih programa i susreta sa stručnjacima iz ovih i srodnih oblasti.

randomness